Sari la conținut
Jurnalism fără lesă.

Caută o pagină sau un articol..

  • Investigații
  • Generalul Zisu: Zeus la mare, la bloc și la Spitalul Militar

    Generalul Zisu: Zeus la mare, la bloc și la Spitalul Militar
    Generalul Cătălin-Ștefăniță Zisu, șeful Comandamentului Logistic Întrunit în ultimele două decenii, are un fiu cu multiple proprietăți, legături cu oameni din sistem și companii de casă. Oamenii  din MApN îl cunosc pe Zisu drept „Zeus”.

    • Fiul lui Zisu, Ștefan, 32 ani, cel pentru care DNA pretinde că generalul a intervenit pe lângă președintele Universității Titu Maiorescu, este proprietar în mai multe ansambluri rezidențiale din Mamaia, din Pipera și de lângă Parcul Herăstrău.
    • Pe terenul deținut pe litoralul Mării Negre de către o firmă a soțului Florentinei Ioniță-Radu, comandant al Spitalului Militar din București și o apropiată a lui Zisu, se face un hotel. 
    • Hotelul de pe terenul soțului Florentinei Ioniță-Radu este ridicat de firme care au avut contracte de aproape 5 milioane de euro cu spitalul public militar condus de  Florentina Ioniță-Radu. Hotelul are 2 etaje în acte și 3 etaje în realitate. Snoop a fost acolo. 
    • Legătura dintre generalul Cătălin Zisu și generalul Florentina Ioniță-Radu este făcută de firma Garden Center Grup, acuzată de procurori că a efectuat lucrări fictive la Cimitirul Ghencea. În aceeași perioadă de timp, Garden Center derula contracte și cu Spitalul Militar Central.

    La Venus, stațiune cu o reputație populară la fondarea sa, plaja mărită acum excesiv ascunde marea. Apa e undeva, în zare, ca o prezență abia întrezărită, departe de faleză, departe de șezlonguri, departe de proiectele imobiliare care nu sunt încă finalizate.

    „Nu îmi dau seama cum o să arate sezonul de vară pentru noi. A dispărut marea!”, spune o angajată de la hotelul Palace Beach, situat în mijlocul stațiunii, pe faleză. Pregătirile pentru noul sezon sunt deja în toi, iar noua plajă lărgită îngrijorează investitorii. 

    „Acum ne trebuie un camion ca să cărăm sezlongurile pe nisip. Dacă se așază pe sezlong, turistul mai vede marea doar dacă se află aproape de mal”, arată femeia, cu mâna.

    Hotelul ajuns la finisaje interioare

    Hotelul Avanti Beach din Venus. Foto: Mirela Neag / Snoop.ro

    O construcție neterminată se învecinează cu Palace Beach, din Venus. Pe bannerul bătut de vânt al șantierului scrie Avanti Beach. E un hotel cu trei etaje. Lucrările sunt oprite. Construcția se află la stadiul de finisaje interioare. 

    Terenul e deținut de firma Avanti Beach, aflată pe numele Marcel Ioniță-Radu. Este soțul generalului Florentina Ioniță-Radu, managerul spitalului Militar din Capitală.

    La puțin mai mult de o oră de mers, înspre nord, la celălalt capăt de litoral, blocul Caelia Mamaia are aceeași problemă. O plajă mărită excesiv, criticată de turiști. Aici, două apartamente sunt deținute de Ștefan Zisu, fiul generalului.

    Două surse din MApN povestesc că miile de tablouri găsite la percheziții erau destinate pentru proiecte imobiliare pe care generalul le susținea fără să fie implicat cu numele.

    Ce s-a găsit la descinderi

    La jumătatea lunii februarie 2025, procurorii au descins la o adresă a generalului Cătălin Ștefăniță Zisu, comandantul logisticii Armatei Române. Ei au găsit, printre altele, mii de picturi, zeci de ceasuri, mii de sticle de alcool și cel puțin 20 de genți Hermes și Louis Vuitton, scria HotNews. Pe surse, s-a vorbit despre 4.600 tablouri.

    O parte din tablourile găsite la generalul Zisu. Foto: captură B1 TV

    Perchezițiile au loc în contextul în care secția militară a DNA pornise urmărirea penală a generalului Zisu. Procurorii au invocat un contract care viza extinderea Cimitirului Militar din Capitală. Dintr-un contract de 41,6 milioane lei cu TVA, prejudiciul pretins de procurori și provenit din lucrări fictive era de 11,9 milioane de lei. Asta susține Parchetul. 

    Zisu a fost plasat sub control judiciar și a plătit o cauțiune de 1.000.000 lei. Acuzația: abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată. 

    Numai cauțiunea plătită de generalul Zisu a fost mult mai mare decât averea din conturile declarate.

    Declarația de avere 

    Cea mai recentă declarație a lui Zisu cuprinde un teren, două case, dintre care una moștenită, și 64.000 de lei în conturi, echivalentul a 13.000 euro.

    Veniturile familiei – soția este cadru militar pensionat – sunt de circa 280.000 lei, echivalentul a 56.000 euro anual.

    „De asta i se spune Zeus și generalul Cash. Lucra cu cash. Când oamenii vorbeau despre el, o făceau mereu în șoaptă. Inclusiv salariul prefera să îl primească în cash”, povestește un om din sistemul militar.

    Cine este Zisu

    Cătălin Zisu. Foto: George Călin / Inquam Photos

    Cătălin Zisu s-a născut în 1966 și terminat studii militare la școala de ofițeri de la Sibiu în 1988. A fost, pe rând, locotenent, locotenent major, căpitan, maior, locotenent colonel, colonel. Iar în 2003, printr-un decret semnat de Ion Iliescu, a ajuns general de brigadă – o stea.

    Avea 37 de ani.

    „Este un tip inteligent, remarcabil, dar fără scrupule”, îl descriu oameni din interiorul armatei. 

    „În școala americană nu a reușit să facă față, s-a mutat la infanterie. A ajuns secretarul ministrului. Ca să ajungi general ai nevoie de cursuri, dar el nu a făcut. Și totuși a ajuns general la 37 de ani”, povestește o sursă Snoop, din armată, sub protecția confidențialității.  

    Din 2006 și până în 2025, Cătălin Zisu  a fost șeful logisticii armatei. Aproape două decenii. Cu o singură pauză, între 2013-2014, când Victor Ponta l-a numit la șefia Administrației Rezervelor de Stat, conform  HotNews.

    Din 2011 era deja general-locotenent, cu trei stele.

    „Făt-Frumos cu epoleți”. Legături: Babiuc, Frunzăverde

    În 2000, ziarul Evenimentul Zilei i-a dedicat un articol lui Cătălin Zisu. „La numai 34 de ani, gospodarul Armatei Române a ajuns colonel”, a titrat cotidianul. 

    „Făt-Frumos cu epoleți”, după cum a fost numit acesta, „a parcurs toată ierarhia militară în doar 12 ani, în mod spectaculos”, scriau jurnalistele Alina Grigore și Roberta Vornicu.

    Zisu, care avansase în grad „în patru ani cât alții în 15” deși „nu absolvise Academia de înalte Studii Militare”, era legat de două personaje influente ale vremii: „aghiotant” al fostului ministru al apărării Victor Babiuc și ajuns, în timpul mandatului lui Sorin Frunzăverde, șef al serviciului administrativ.

    Sorin Frunzăverde este același fost politician PD care a colaborat, la Ministerul Mediului, cu secretarul general de atunci, Călin Georgescu. Snoop a scris despre asta în 2024

    Articolul din EvZ arată că, în cazul lui Zisu, nu au fost respectate mai multe prevederi legale pentru avansarea în grad, precum cursuri, examene sau termene specifice.

    Ofițerul superior era acuzat că operează cu banii jos, cumpără mașini și achiziționează apartamente. „Pe această funcție erau numai generali în vârstă, eu sunt un pic mai tânăr și e normal ca anumite persoane să fie invidioase”, răspundea Zisu, care nega că e omul lui Babiuc sau Frunzăverde.

    Zisu, care se ocupa inclusiv de hotelurile din subordinea ministerului, încheia: „îmi dau cuvântul de onoare că n-am primit niciodată nimic, nici măcar o sticlă de băutură”.

    Companiile fiului

    Dacă averea explicită a lui Zisu e restrânsă, nu același lucru se poate spune și despre fiul său.

    Ștefan Zisu are 32 de ani și două companii pe numele său. De la fondare, acestea au cumulat o cifră de afaceri de circa 187.000 euro și un profit de 112.000 euro.

    Cine e Zisu jr: el și generalul, ajunși într-un rechizitoriu printr-un lanț al slăbiciunilor (click pentru detalii)


    În 2017, jurnaliștii de la Bihoreanul arătau cum „lanțul șpăgilor din poliția bihoreană” au condus procurorii DNA până la „vârful ministerului apărării”.

    Președintele Universității Titu Maiorescu, Iosif Robi Urs, a fost prins conducând cu viteză în Aleșd, Bihor. În instanță, o grefieră i-a promis că intervine pe lângă judecătoare dacă îi oferă, în schimb, ajutorul pentru a-și transfera un prieten din Poliție în Jandarmerie.

    De aici pleacă un întreg lanț de intervenții, în final ajungându-se ca Iosif Urs să-i ceară generalului Zisu să se implice în avansarea unui militar în gradul de colonel. În schimb, conform procurorilor, Zisu a cerut ca fiul său, Ștefan, să fie înscris la cursurile de psihopedagogie din cadrul Universității Titu Maiorescu. 

    „Chiar dacă perioada de înscrieri trecuse, Urs a bifat şi acest obiectiv, tot prin antedatarea actelor, detaliu recunoscut la anchetă de secretara şefă a Universităţii”, notează jurnaliștii eBihoreanul.

    Rechizitoriul este disponibil online și poate fi citit aici.

    Pe numele său și pe numele uneia dintre firme, World King Properties, Ștefan Zisu are mai multe apartamente în Pipera, București și Mamaia, toate în blocuri de lux, unele încă nefinalizate.

    Două dintre apartamente sunt în Caelia Residence din Mamaia, județul Constanța. Un bloc exclusivist, aflat pe plaja din stațiune, despre care Snoop a scris și în 2024. Fiindcă unul dintre vecinii lui Zisu este managerul Spitalului Universitar din Capitală și fost candidat la alegerile pentru postul de primar al Bucureștiului, Cătălin Cîrstoiu.

    În cartierul Băneasa și în Pipera, pe strada erou Iancu Nicolae, Zisu junior are apartamente în blocurile aceluiași dezvoltator imobiliar, Eden Capital Development.

    Ambele ansambluri rezidențiale se numesc Cortina. În Băneasa, la câteva sute de metri de parcul Herăstrău, Zisu are un apartament și 3 locuri de parcare, iar dincolo are 8 proprietăți. Snoop nu a reușit să identifice câte dintre acestea sunt apartamente.

    Pe site-ul OLX.ro, un apartament în Cortina Herăstrău se vinde între 200.000-250.000 de euro, cu apartamente între 65 și 85 de metri pătrați.

    Cât costă, pe OLX, apartamentele din Cortina Residence puse la vânzare

    Apropiații. Florentina Ioniță-Radu și hotelul de la mare

    Una dintre relațiile ”la vârf” ale generalului Cătălin Zisu este aceea cu managerul spitalului Militar din Capitală, Florentina Ioniță-Radu, conform unor surse concordante din Armată.

    Conform CV-ului, Florentina Ioniță-Radu este comandantul spitalului de peste 11 ani, din ianuarie 2014, fiind gastroenterolog și specialist în medicină internă.

    Investigații despre Spitalul Militar Central (click pentru detalii)
    • Infecții nosocomiale neraportate, la 5 ani după Colectiv, în noiembrie-decembrie 2020;
    • 5 oameni morți, după ce au contractat infecții nosocomiale într-o secție ATI deschisă cu nici un an în urmă (2020);
    • Parchetul a deschis dosar de „tentativă de omor calificat”, după ce un asistent de la Spitalul Militar Central a sedat intenționat cu diazepam trei paciente (2023).
    Florentina Ioniță-Radu (stânga) și Klaus Iohannis, fotografiați în 2021. Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

    O firmă a soțului Florentinei Ioniță-Radu deține terenul pe care se construiește un hotel pe litoral. Iar firmele care îl ridică fac afaceri cu spitalul public condus de soție. 

    „În MApN se vorbește despre un hotel de pe plajă făcut de Zisu și Florentina Ioniță”, spun oamenii care au discutat cu publicația și au dorit să-și păstreze anonimatul.

    Compania lui Marcel Ioniță-Radu, soțul șefei de la Militar, are același nume cu hotelul și plaja aferentă din stațiunea Venus: Avanti Beach, conform termene.ro.

    Marcel Ioniță-Radu, unic acționar și administrator al Avanti Beach SRL, conform termene.ro

    Conform datelor din acte, terenul deținut de Avanti Beach SRL, o companie al cărei unic acționar este soțul șefei de spital, are 1.410 metri pătrați. Hotelul nu este finalizat, era construit în proporție de 25% la ultimul update la ANCPI, și are 4 niveluri (subsol, parter și 2 etaje). Suprafața construită la sol este de 569 de metri pătrați.

    Extrasul de la cadastru: SC Avanti Beach SRL, firma lui Ioniță-Radu, are dreptul de proprietate. În dreptul observațiilor: hotel S+P+2E, finalizat în proporție de 25%

    La fața locului, stadiul hotelului este mai avansat, cu toate că mai este de lucru. Se observă o neconcordanță între panoul cu detaliile construcției, datele de la cadastru și construcția propriu-zisă: cele două etaje sunt, de fapt, trei.

    Hotelul Avanti Beach (stânga), cu 3 etaje, vizibil din stațiunea Venus

    Conform Buletinului Oficial de Proprietate Industrială, Marcel Ioniță-Radu este cel care a făcut cererea de înregistrare a mărcii Avanti Beach Hotel în august 2020.

    Contactat de Snoop, Marcel Ioniță-Radu, soțul directoarei de la Spitalul Militar, a spus că nu are vreo legătură faptul că firmele care fac hotelul pe terenul său au și lucrări la Spital.

    Când reporterul a insistat, Ioniță-Radu a menționat „nu știu, nu mă ocup eu” și a negat că ar fi hotelul lui.

    Apoi i-a spus jurnalistului că nu-i poate răspunde la întrebări oficial, decât „dacă ne cunoaștem”. El a refuzat întrebările ulterioare.

    Marcel Ioniță-Radu are și alte două firme, Mario Impex 93 și General Market, care nu dețin proprietăți. 

    Firma care a luat autorizația de construire, afaceri la Militar

    Conform termene.ro, Avanti are două contracte de închiriere pentru plaje: subsectoarele 5 și 6 din plaja Venus II, în suprafață cumulată de 2.143 mp funcția de recreere și 1.072 mp funcția sportivă. Contractele sunt valabile până în 2027, respectiv 2028.

    Marcel Ioniță-Radu aprecia fotografiile paginii Avanti Beach

    Apoi, în 2021, după relaxarea restricțiilor COVID, Ziua Constanța anunță că hotelul „intră în linie dreaptă”, după o decizie a Agenției pentru Mediu Constanța.

    Autorizația de construire a fost eliberată un an mai târziu, în luna septembrie 2022.

    Documentul nu a fost obținut de Avanti Beach SRL. Ci de compania Omifa Impex SRL, reprezentată de Mihai Olaru. E o firmă mare, cu obiectul de activitate „lucrări de finisare”. Are peste 40 de angajați, cifră de afaceri de 10 milioane de euro și peste 1.000.000 euro profit.

    Omifa Impex apare în dreptul autorizației de construire a hotelului. Reprezentanții firmei au menționat că modul în care Mihai Olaru poate fi contactat este pe mail, pe care îl verifică cel mai des. Nu a răspuns.

    Numele companiei Omifa apare și pe panoul informativ din dreptul construcției la beneficiar. 

    Două firme de pe panoul șantierului Avanti Beach au avut afaceri cu Spitalul Militar

    Omifa apare și în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, unde a câștigat mai multe contracte cu spitalul condus de Florentina Ioniță-Radu în timpul mandatului acesteia, între 2016 și 2020. Contractele Omifa – SMC au o valoare cumulată de 320.000 lei.

    Contractele sunt:

    • 16 iulie 2021, cu un an înaintea obținerii documentației pentru hotelul de pe plajă, când Omifa vinde la Spitalul Militar dulapuri în valoare de 6.540 de lei.
    • 19 iulie 2020, la câteva zile după ieșirea din starea de urgență COVID, când aceeași Omifa prinde o altă cumpărare directă: servicii de inscripționare exterioară a pavilionului H3, sumă 16.444 lei.
    • 28 ianuarie 2019, când Omifa vinde dulapuri tip vestiar către Spitalul Militar. Suma, 47.040 lei.
    • 27 februarie 2018, alt contract Omifa – Spitalul Militar: dulap tip vestiar pentru echipament de protecție medical. 128.800 lei, conform SEAP istoric.
    • 8 august și 4 decembrie 2017, două contracte Omifa – Spitalul Militar în valoare de peste 128.000 lei pentru scaune de polipropilenă cu picioare cromate (contractele, aici și aici).

    Contactați de Snoop, reprezentanții Omifa i-au lăsat reporterului adresa de e-mail a șefului Mihai Olaru. Acesta nu a răspuns e-mailului cu întrebări.

    Și proiectantul are contracte la Militar

    Proiectantul hotelului este Concrete & Design Solutions. Firma Concrete & Design Solutions este o companie care lucrează, semnificativ, cu Compania Națională de Investiții (CNI), dar a câștigat licitații și la spitalul condus de Florentina Ioniță-Radu.

    Florentina Ioniță-Radu conduce Spitalul Militar din București de 11 ani. Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

    În ultimii 4 ani, adică în paralel cu ridicarea hotelului de la malul mării, Concrete are două contracte cu ”Militarul”: 

    • 6 ianuarie 2023, Proiect tehnic și execuție lucrări pentru investiția imobiliară „Reabilitarea și modernizarea secțiilor medicale ATI 1 si ATI 2”. Contractul este de 21,7 milioane de lei, peste 4,3 milioane de euro fără TVA, dar este împărțit cu firma Terra Gaz
    • 27 august 2021, 162.000 lei pentru studii și elaborarea documentației legate de investiția din 2023, contract, din nou, împărțit cu o altă firmă

    Nici Concrete & Design Solutions nu a răspuns întrebărilor Snoop.

    Garden Center, contracte cu Zisu, Spitalul Militar și alte 17 unități militare

    Firma care apare în dosarul DNA se numește Garden Center SRL. Proprietarul și administratorul companiei, Ion Olteanu, 54 ani, este urmărit penal în dosarul curent pentru:

    • Uz de fals în formă continuată;
    • participație improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave în formă continuată
    • complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

    Olteanu deține firma acuzată de procurori că a făcut lucrări fictive în valoare de peste 2 milioane de euro din contractul lărgirii cimitirului MApN.

    Firma Garden Center a lucrat cu 17 unități militare, printre care UM 02574, condusă de generalul Zisu și Spitalul Militar, cu comandant Florentina Ioniță-Radu.

    Fiecare locație de pe hartă reprezintă o unitate militară care a avut afaceri cu Garden Center. Click pentru lista de achiziții cu prețul aferent (fără TVA) pentru fiecare în parte


    Ce vinde Garden Center la unități militare? Arbori, arbuști, beton, servicii de tăiere arbori, echipamente de grădinărit, greble și mașini de tuns iarba. 

    La Spitalul Militar compania a câștigat și două licitații, în 2023 și 2024, pentru amenajare peisagistică a spațiului verde (pavilioane T, H și H5) și amenajarea și modernizarea scuarului verde central.

    În total, contractele Garden Center cu unitățile militare sunt în valoare de aproape 35 de milioane de lei, adică 7 milioane de euro fără TVA. Cele mai mari au fost cu UM 02574 (25,6 milioane de lei) și Spitalul Militar Central (peste 6,5 milioane de lei), cele două însumând peste 90%.

    Contactați de Snoop, reprezentanții Garden Center nu au răspuns întrebărilor publicației.

    Soția, angajată la o firmă din grup

    De cele mai multe ori, licitațiile celor de la Garden Center Grup sunt câștigate împreună cu o altă firmă din grup, Ro-Verde Landscaping.

    Ro-Verde Landscaping are și un contract de peste 116.000 lei, în 2020, pentru arbori, cu unitatea al cărui comandat a fost Zisu. Ro-Verde este deținută tot de Olteanu (90%). La fel și Eco Horticultura (92%) și Eco Hortirom (50%), companii în care apare un alt asociat: Ștefan Olteanu (8% și 50%).

    Celălalt Olteanu este administrator și la Agromad Crops. 

    Ion și Ștefan Olteanu, legați de două companii și de apropierea cu familia Zisu

    La Agromad Crops, conform declarației de avere a generalului, apare ca angajată soția lui Cătălin Zisu, Roxana, pensionată din sistemul militar. Despre acest lucru a scris, între timp, și publicația De Fapt.

    Pe lângă soție, și fratele lui Cătălin Zisu, Adrian Mihai Zisu, este în sistem, comandant al Centrului Militar Zonal Sibiu (UM 02554 Sibiu), a scris Turnul Sfatului.

    Oamenii loiali

    „Zisu conduce armata din umbră de ani de zile”, încheie o sursă a publicației. „Niciodată nu a fost verificat, de aceea m-am și mirat când l-au înghesuit”, continuă aceasta.

    Cătălin Zisu, inspirat din statuia lui Zeus din Olympia, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Zisu este supranumit „Zeus” în MApN. Grafică de Mircea Drăgoi

    Pe lângă Babiuc sau Frunzăverde, personaje influente acum mai bine de două decenii, Zisu a avut legături strânse și cu alți oameni cu autoritate în armată. „Avea o prietenie colosală cu generalul Hăpău (n.r. Fostul șef al Direcției Generale de Informații a Apărării, DGIA, trecut în rezervă în 2022). Dacă vă uitați la bugetele pe servicii, în niciun an nu au scăzut”, a spus o sursă Snoop.

    „La Zisu nu se ajungea niciodată, numai dacă te chema el. A stat și la hotelul Haiducului (n.r. Centrul de cazare-tranzit al comandamentului logistic întrunit al MApN din București), pentru că avea pază militarizată. Se ținea legătura prin șeful lui de cabinet, care era și finul său. Ni se spunea că nu putem da de el la telefon, că are unul singur, cu butoane” – sursă a Snoop din armată 

    „S-a înconjurat și de oameni fără pregătire multă, făcuți ofițeri, și care sunt slugarnici”, conchide sursa.

    Avocata lui Zisu: clientul nu mai vrea să discute cu presa

    Snoop l-a contactat pe generalul Zisu prin avocata sa, Katia Cicală.

    Aceasta a menționat că generalul Zisu nu vrea să răspundă întrebărilor presei, oricare ar fi acestea, pentru că a fost „hăituit” de jurnaliști, „alergat de (n.r. activistul) Marian Ceaușescu”, a spus aceasta. Ea a subliniat că nu îi va transmite întrebări, dar a dorit să se consemneze că numărul tablourilor este mai mic, 1.100, nu mii. Și că sunt „tablouri de pictori contemporani români”.

    Grafică: Mircea Drăgoi

    Editori: Iulia Roșu, Cătălin Tolotan

    Despre autori
    Mirela Neag. În vara lui 1992 a ajuns să scrie cronici de volei și baschet pentru cotidianul „Meridian”. După ce a cochetat și cu presa politică pentru diverse redacții, a ajuns în 1997 în redactia noului cotidian ProSport. Cum cronicile sportive nu i-au oferit suficientă adrenalină, a început să fie preocupată de investigații jurnalistice, primul caz fiind „Dosarul Piatra Arsă”. A fost și primul subiect la care a început să colaboreze cu Cătălin Tolontan. Au urmat investigatiile „Ridzi – Ziua Tineretului” și „Gala Bute”, care au adus echipei primele trofee: „Premiul Ioan Chirilă” 2008, 2009, 2010, „Premiul APS” și multe altele. Dezvăluirile jurnalistice din sistemul de sănătate publicate după tragedia de la Colectiv au teleportat-o ca protagonist în filmul „Colectiv”, care a primit două nominalizări la Premiile Oscar 2021.

    Răzvan Luțac e în presă din 2009. Pe-atunci fugea, după orele de la liceu, să scrie despre fotbalul mic. La început ca ajutor, a fost înglobat în echipa de investigații a ziarului care s-a ocupat de cazuri precum Gala Bute, Hexi Pharma, Colectiv, investigațiile post-Colectiv. A scris și la Libertatea între 2018 și 2024, când a plecat și de la GSP. Din 2024 colaborează cu HotNews și este co-fondator SNOOP.ro.