Mergi la conținut

Caută o pagină sau un articol..

Cum ne finanțăm

Dacă vrei să susții munca echipei noastre, te poți alătura comunității pe care o creăm, printr-o donație aici.

În prezent, echipa Snoop se află în proces de constituire a unei asociații de jurnalism independent. Până la finalizarea înființării, partenerii noștri de la Asociația pentru Relații Comunitare ne sprijină și vor gestiona conturile bancare în care cei care doresc să doneze orice sumă pot face acest lucru.

Printre principalii donatori care și-au anunțat intenția de a sprijini asociația – odată ce aceasta va fi înființată – se numără Măriuca și Florin Talpeș (fondatorii Bitdefender) și Cristian Frâncu (informatician, inginer software în SUA la Google între 2000-2006, în prezent antrenor de informatică pentru copii români).

Donațiile lor sunt esențiale pentru a ne permite să ne desfășurăm activitatea într-un mod independent, în ciuda numeroaselor provocări pe care le vom întâmpina.

Donatorii nu au solicitat, nu au și nici nu vor avea vreo influență asupra conținutului editorial sau asupra politicilor editoriale și de conducere ale grupului jurnalistic Snoop.

Deși finanțarea oferită de ei ne susține pentru a porni pe acest drum non-profit, pe termen lung, depindem de sprijinul cititorilor noștri.

Modelul de finanțare se bazează pe donatori mari și mici, pe susținerea publicului, pe granturi și burse, proiecte speciale și pe donații de la firme (Formularul 177 pentru redirecționarea a 20% din impozitul pe profit).  

Echipa Snoop va publica rapoarte prin care arată cum au fost cheltuiți banii obținuți din donații sau alte surse de finanțare. De asemenea, vom publica un raport editorial, despre impactul articolelor. 

Jurnaliștii Snoop se angajează ferm să respecte Codul de etică publicat pe site-ul nostru, precum și toate criteriile de transparență, atât în ceea ce privește finanțarea echipei, cât și în procesul jurnalistic de creare a subiectelor.

Poți afla mai multe despre noi și accesând secțiunea FAQ.