Cum redirecționez 3.5% din impozitul pe venit
Orice persoană care realizează venituri din salarii sau pensii poate redirecționa până la 3,5% din impozitul anual către un ONG, prin Declarația 230. Astfel, suma respectivă nu mai intră în bugetul statului, ci este direcționată către ONG-ul ales. Poți opta pentru redirecționarea acestor fonduri către același ONG pentru unul sau doi ani. Dacă vrei să susții Snoop, poți redirecționa 3.5% din impozitul anual prin formularul 230 de aici: https://snoop.ro/sustine-redactia-snoop-redirectionand-35-din-impozitul-pe-venit/ (direct) sau aici: https://redirectioneaza.ro/snoop/
Perioada în care putea fi depusă Declarația 230 în 2024 s-a încheiat. Dar îți putem aminti când poți depune declarația în 2025, dacă ne lași datele tale aici.
Ce este și cum completez Declarația 177?
Prin Declarația 177 companiile pot să solicite ANAF redirecționarea către un ONG a fondurilor rămase disponibile pentru sponsorizare din impozitul plătit în anul 2024, în cazul în care sponsorizările efectuate în acel an nu au atins plafonul maxim prevăzut de lege. Dacă dorești să susții Snoop, trebuie să completezi contractul de sponsorizare (disponibil pentru descărcare aici) cu suma rămasă disponibilă pentru sponsorizare în 2024 și să depui declarația completată la ANAF. Mai multe detalii sunt disponibile aici.
Ce face Snoop cu fondurile primite de la persoane fizice și juridice?
Vom continua să facem jurnalism de investigație și explicativ, în interes public. Așa cum ne-am propus de la început, vom continua să ne evaluăm munca în funcție de schimbările în bine produse de aceasta în societate.
În primele șase luni de la înființare, am publicat una dintre cele mai importante investigații ale anului în România: cazul profesorului universitar Alfred Bulai care a abuzat sexual studente timp de decenii. Profesorul a fost înlăturat din funcție și se află în prezent în arest la domiciliu, în timp ce o anchetă penală este în desfășurare.
Am publicat, de asemenea, mai multe investigații de impact care au avut efecte concrete asupra societății. Printre acestea se numără investigații în domeniul politicii, de exemplu, banii pe care partidele politice le dau televiziunilor și site-urilor de știri – acesta fiind un an electoral intens în România – precum și în industria jocurilor de noroc, instituțiile financiare nebancare, cazuri de abuz și sistemul de sănătate.
Am realizat și investigații transfrontaliere, acoperind subiecte precum lipsa medicamentelor inovatoare din România, comparativ cu alte țări din Uniunea Europeană, sau legile care interzic carnea crescută în laborator în România și Italia.
Pentru fiecare an de activitate vom publica și câte un raport de activitate, pentru ca toți cei care ne citesc și cei care ne susțin financiar să aibă acces, transparent, la modul în care am utilizat fondurile obținute.
Poți afla mai multe despre echipa și misiunea Snoop, aici
Date de identificare
Asociația ARTICOLUL 31 – JURNALISM DE INVESTIGAȚIE ÎN INTERES PUBLIC este editorul site-ului www.snoop.ro.
CUI 50412229
Sediu social: Bucuresti, Strada Mihai Viteazul nr. 19, Camera 1, Sector 1, cod poștal 012985
Cont bancar IBAN RO51RZBR0000060026480669, deschis la Banca Raiffeisen Bank România, reprezentată prin DUCA Dan, în calitate de Președinte.
așa cum au dovedit-o investigațiile realizate în trecut de membrii echipei noastre:
cazurile Bulai, Colectiv, Monica Ridzi, Hexi Pharma, Elena Udrea, Florin Roman,
doctorii falși sau candidatul Cîrstoiu.