Nici în România, nici în alte părți ale globului, unde femeile ajung să fie infantilizate și maltratate în loc să fie informate corect și sprijinite. Vrem să aflăm de ce și, astfel, să începem o discuție despre îmbunătățirea serviciilor de îngrijire pentru femei în sistemul public și privat de sănătate.
Răspunsurile tale vor contribui la o serie de articole despre calitatea îngrijirilor medicale înainte, în timpul și după naștere în România. Ne interesează și mărturiile femeilor care nu au născut, dar au trecut prin consultații și intervenții ginecologice despre care simt nevoia să vorbească.
IMPORTANT: Dacă experiența ta a fost traumatizantă, nu dorim să o retrăiești. Te rugăm să iei în considerare completarea acestui formular împreună cu partenerul sau cu o prietenă apropiată ori o rudă.
Poți contribui anonim completând direct formularul. Toate răspunsurile sunt confidențiale.
Îți mulțumim că ai încredere să ne spui povestea ta!
- Dacă ești medic ginecolog, asistent maternal sau moașă și vrei să vorbești despre experiența ta în sălile de naștere din România, scrie-ne pe [email protected]
- Dacă ai o prietenă sau o rudă care ar dori să completeze acest chestionar, te rugăm să îl transmiți mai departe. Cu cât avem mai multe povești, cu atât vom putea înțelege mai bine ce e de făcut pentru ca viitoarele mame să poată naște în condiții de demnitate și siguranță.
Timp de completare: 20-30 de minute.
„Nașterea în România: binecuvântare sau traumă?” este un proiect editorial susținut de BIRN (Balkan Investigative Reporting Network), prin programul Fellowship for Journalistic Excellence.
Nu vom publica niciun document sau nume fără acordul tău. Răspunsurile tale sunt securizate și criptate.
Ilustrație de Dariana Ilie